Träning hemma

Visst är det bra att kunna träna när man har tid och lust. Det är inte alltid det är läge att ta sig till gymmet. Då kan det vara en bra idé att ha lite redskap hemma i ett skåp. Det kanske inte behövs så mycket om man inte har gott om plats. Några mindre prylar kan man enkelt ha i en låda. Och en step-up bräda eller ett maghjul kan man säkerligen skjuta in under en byrå.

Det vore förstås toppen med en ordentlig hemmamaskin, men för att köra ett litet pass kan det räcka med ett hopprep eller ett par hantlar. Allt man kan önska sig för träning i hemmet finns bara man kollar in någon webshop på nätet.

Redskap

Visst kan man också träna helt utan redskap men tänk på att man kan behöva träna alla muskelgrupper för en total kroppsgenomgång. Då kan det behövas några viktiga prylar som exempelvis balansboll och balansskiva, kanske en mindre studsmatta och hantlar. Dessa redskap ger möjlighet till grundlig träning av de flesta muskelgrupper.

Gummiband är mycket bra för att kontrollera musklerna och är dessutom effektiva vid sjukgymnastik, till exempel vid smärta i axlar, rygg och nacke. Banden finns märkta i olika färger för vilken styrka som behövs, det vill säga hur hårt motstånd de ger. Hantlar är också bra för powerwalking och kräver inte mycket plats hemma. Hantlarna finns i olika vikter från lätta på 1 kilo för nybörjare och uppåt.

Planera träningen

Det viktigaste är att planera för sin träning hemma. Vilka övningar skall jag göra, vilka redskap behövs, var är det bäst att träna? Har man allt klart för sig så är det bara att sätta igång när man får en stund över. Träning på en balansboll får musklerna i kroppens kärna att jobba, men även andra muskler då vikten omfördelas. Ge dig möjlighet att träna hemma, har du den möjligheten blir det svårare att smita undan och lättare att lära dig älska din träning.