Börja spela ishockey

Du kanske spelade en del ishockey som ung och känner att detta är något som du skulle vilja ta upp i vuxen ålder. Drömmarna om en proffskarriär kanske inte fanns där men dock intresset för spelet och hockeyn som sådan. Det är dock aldrig för sent att börja med något igen.

Spela hockey för skoj skull

Det kan vara en bra start att kolla upp med någon hockeyförening där du bor. Det kan finnas istider där allmänheten är välkomna att spela lite hockey för skoj skull. Om du inte har skridskor och den utrustning som behövs för hockey så kolla upp utbudet online för att skaffa nödvändig hockeyutrustning. Kolla också upp med vänner och bekanta om det finns ett intresse hos fler. Det blir så mycket roligare om ni kan dela upp i lag och spela mot varandra. Det behöver inte vara allt för allvarligt men vi vet hur det är när det blir match. Se till att ha det skoj och få en annorlunda träning med hjälp av hockeyn.

Rekreations- och veteranhockey

Det finns ishockeyklubbar som idag bedriver en verksamhet för just rekreations- och veteranhockey. Ta en titt här hos Svenska Ishockeyförbundet om den information som finns angående detta. Det kanske inte är alla hockeyklubbar som bedriver denna verksamhet. Men om det finns tillräckligt stort intresse från allmänheten så kanske det kan vara något som påbörjas i den hockeyklubb som finns där du bor. Spontanishockey är ju något som ni själva kan dra igång själva. Boka tid i ishallen och börja regelbundet spela en kväll i veckan. Finns det tillgång till sjö så kolla upp istjocklek och skotta upp en plan för lite spontanhockey.