Med hockey som största intresse

Hockey har länge varit en av svenskarnas favorit sporter och har också spelats i landet i över 100 år. Sporten har varit lika omtyckt att spela som att titta på.

Ingen skillnad om du är en av de blivande hockeystjärnorna eller om du bara tycker om att spendera tid på isen så kan du handla hockeyhjälmar online. Det finns även mer utrustning du kan behöva inför hockeysäsongen.

Ishockeyns historia

Hockey har varit en stor del av Sveriges sporthistoria och räknas sedan 1970 till en av landets nationalsporter. Sedan 1800-talet har människor spelat någon form av hockey. Men det var först på 1900-talet som sporten fick fäste i Europa.

Även om du inte är intresserad av sporten annars har du säkert varit med och jublat över medaljerna någon gång. Eller kanske ropat ut din frustration över en förlust mot Finland. En vinst eller förlust för ett landslag påverkar trots allt de flesta.

Svenska ishockeyförbundet fyller 100 år 2022 och dokumentären om svensk hockeyhistoria har berört många, ta dig en titt om du är intresserad. Vem har inte jublat åt legender som Börje Salmings, Peter Forsbergs eller Mats Sundins prestationer? Det är bara några av få spelare som vunnit svenska folkets hjärtan, och vem vet kanske du är nästa legend.