Träna med förståndet

Att träna med förståndet innebär att man tänker sig för i olika situationer när man tränar och är väl förberedd. Många gånger så kanske man inte tänker sig för när man börjar träna utan kör på utan att tänka.

Det gäller att under, före och efter träningen att man ser till så att man inte skadar sig. Uppvärmning är viktigt innan du sätter igång med din träning. Se till att stretcha och värma upp så att din kropp är beredd på vad som komma skall. En kall kropp kan lätt skadas om den utsätts för påfrestning. Efter träning så gäller det att tänja ut de muskler som fått sig en omgång, även här så är stretching bra för att musklerna inte ska dra ihop sig och krampa.

Efter ett hårt träningspass så kan det vara skönt att varva ner på ett löpband med promenadfart. Finns tillgång till bastu så är det en skön avkoppling för kroppen att få värme. Träna aldrig om du känner dig krasslig och sjuk, du bäst känner din kropp och om en förkylning är på gång så kan det vara vettigt att göra ett uppehåll i din träning. Om det är värk i rygg eller leder så kan du försöka röra på dig så gott det går och om det är allvarligare så kontakta naprapat eller annat som kan hjälpa dig.