Några ord om sport-bh:n

Att hitta rätt sport-BH gör träningen behagligare och det blir därmed roligare att motionera. När du motionerar så rör sig också brösten, vilket kan slita på vävnaderna, förutom att det är obekvämt.

sports bra

Det är några saker som är viktiga att tänka på när man ska köpa ny sport-bh. Bh:n ska passa både dig och det du ska träna, så att du får rätt stöd vid rätt tillfälle. Det finns sport-Bh:ar med olika mycket stöd beroende på vilken motionsform du tänker utöva. Du kan behöva mycket stöd om du exempelvis dansar eller tränar kampsport eller bollsport, medan det kan räcka med lättare stöd om du håller på med styrketräning eller yoga.

Storlek

Det är viktigt att sport-bh:n är i rätt storlek för att vara så effektiv och bekväm som möjligt. Det finns sport-bh:ar som använder sig av samma måttenheter som vanliga bh:ar, dvs. omfång och kupstorlek, medan andra anger storleken som vanliga kläder. Det kan vara bra att mäta med ett måttband så att du är säker på att du får rätt storlek.

Material

Välj en sport-bh i ett material som andas och som kan transportera bort fukten från huden. Då slipper du irriterad hud och träningen blir skönare och bekvämare.

Var kan jag hitta en bra sport-bh?

På internet finns ett stort utbud av sport-bh:ar i olika modeller och prisklasser. Oavsett om du har liten eller större byst, så är det lätt att hitta något som passar dig. Även du som har problem med att hitta rätt storlek i traditionella butiker kan oftast hitta sport-bh:ar i större storlekar på internet där utbudet är större.

Passform

Prova sport-bh:n! Den ska inte skava någonstans men ändå sitta ganska hårt för att ge rätt stöd. Var uppmärksam på om det finns några sömmar eller andra kanter som kan skava vid användning. Känns inte bh:n bekväm direkt när du sätter på den så ska du inte köpa den.